Interieur producten

Interieur producten

Door de jaren heb ik diverse producten ontworpen en gemaakt. Voor sommige ontwerpen is het bij prototypes gebleven, andere ontwerpen worden in kleine oplages gemaakt en zijn opgenomen in het verkoopgedeelte (webshop). Enkele niet webshop-geschikte producten zijn wel leverbaar, neem dan even contact op via telefoon of email. Soms is ook maatwerk mogelijk als het gaat om afwijkende maatvoering bijvoorbeeld.

retroworks separator

Z-TABLE

De 'z-table' is een bijzettafel, handgemaakt uit één deel verzinkte staalplaat. In combinatie met de verzinkte buis krijgt de constructie zijn sterkte. De tafel past in vele interieurs en is gemakkelijk te verplaatsen door het opstaande handvat.
De afmetingen zijn (lxbxh): 36x36x38/55cm , gewicht is ca. 5 kg.

retail prijs : € 175,00 incl. 21% btw, ex verzendkosten.

retroworks separator

T-LAMP

De 'T-Lamp' is een hanglamp in Trapezium-vorm, handgemaakt uit voornamelijk verzinkte staalplaat. De lamp heeft daardoor een industriele uitstraling, en past in vele interieurs.

In de lamp bevindt zich het rvs armatuur met drie E27-fittingen. Deze lichtbronnen schijnen zowel door het gelaagde melkglas aan de onderzijde als op het plafond door de open bovenzijde. De stroomtoevoer loopt door de verzinkte buizen naar de bijpassende plafondplaat, waarin alle elektro connecties aan het zicht onttrokken worden.

De afmetingen van de lamp zijn (lxbxh): 125x22x25cm, het gewicht is ca. 7 kg. De plafondplaat is ca 70x20x2cm.

retroworks separator

The Spindle

'TheSpindle' is een bijzondere boekenkast of presentatiemeubel, en kan naar eigen smaak en behoefte opgebouwd worden.

De centrale spil kan eenvoudig en stabiel geklemd worden tussen vloer en plafond, en kan daardoor op elke gewenste locatie geplaatst worden. Dus ook op minder gebruikelijke plaatsen, zoals op- of in een hoeklocatie. Om de spil worden de dragers geklemd middels een scharnierende klem, en kunnen eenvoudig op elke gewenste hoogte en richting geplaatst worden. Hierdoor kan de kast in uiterlijk en indeling opgebouwd en aangepast worden en ontstaat een persoonlijk meubelstuk.

Het meubel wordt volledig handgemaakt van roestvast staal, met een geborstelde afwerking. De dragers hebben een unieke profielvorm, waardoor zij zwaar belastbaar zijn. Ze zijn verkrijgbaar in lengtes van 50, 80 en 100cm.

Prijzen zijn afhankelijk van de samenstelling, vanaf € 2050,00 ex.btw.

Download hier het product-leaflet.

retroworks separator

Camlight

De camlight is een tafel/bureau lamp, handgemaakt en samengesteld uit verschillende soorten metaal. Gietijzer, gepolijst roestvast staal, koper, en verzinkte staalplaat worden verbonden op traditionele wijze.

De basis een goed gebruikte nokkenas (camshaft), afkomstig uit een auto of vrachtwagen. Elke lamp is daardoor uniek in vorm en grootte. De lampkap is een knipoog naar het archetype lampenkap, en wordt gemaakt in twee groottes: L en M, passend bij de lengte van de nokkenas. Het koper leidt de stroomdraad van de voet naar de lampfitting.

Afmetingen kap L: hoogte 25 cm, diameter van 25/35cm naar 15cm.
Afmetingen kap M: hoogte 21 cm, diameter van 21/30cm naar 13cm.

Er kan een samenstelling worden gemaakt van de basis S (40cm), M(50cm) en L(60cm) met de kap (M/L).

 

retail prijzen incl. 21% btw, ex verzendkosten

Basis S + kap M : € 385,00

Basis M + kap M: € 389,00

Basis M + kap L: € 395,00

Basis L + kap L: € 399,00

retroworks separator

The Camcandle

De CamCandle is een kandelaar met historie, handgemaakt met als basis een goed gebruikte nokkenas van een auto of vrachtwagen. De voet wordt gemaakt uit gepolijst roestvast staal, evenals de kaarshouder. Geschikt voor kaarsen van plm 22mm doorsnede.

Elke kandelaar is daarom uniek qua vorm en wordt geleverd in 3 lengtes: 40, 50 en 60cm.

 

retail prijzen incl. 21% btw, ex verzendkosten:

Maat S (40cm hoog) : € 119,00

Maat M (50cm hoog): € 125,00

Maat L (60cm hoog): € 129,00

retroworks separator

Evolamp

De evolamp is ontworpen met als inspiratiebron het Evoluon-gebouw in Eindhoven, Nederland. Het UFO-achtige uiterlijk van het gebouw spreekt tot de verbeelding, en kan deze functie ook vervullen in de huiskamer of openbare ruimte.
De lamp wordt op ambachtelijke wijze gevormd uit aluminium en roestvast stalen plaat. Afhankelijk van de gebruikte lichtbron kan de lamp een indrukwekkend schouwspel op muren en plafonds projecteren, of juist meer diffuus in combinatie met focus licht naar beneden (voor het hangmodel).

De lamp is leverbaar in twee versies:
-De hanglamp heeft een opening aan de onderzijde voor focus licht, geleverd met een ruime aluminium plafondkap.
-De plafondversie wordt heel praktisch 'geklikt' op een vooraf te monteren armatuur. De lamp is 'gesloten' voor sfeerlicht, in feite de upside-down versie van de hanglamp.

Afmeting: doorsnede 50cm, hoogte 18cm, gewicht 1,8kg.
Materiaal: aluminium en roestvast staal.

De Evolampen zijn ook te zien en verkrijgbaar bij Design Daily's te Eindhoven!

retroworks separator

PN Table

De PN table (deze proto) heb ik ontworpen en gemaakt met de volgende uitgangspunten:

  • esthethische en praktische verbetering ten opzichte van het oer-model picknicktafel
  • minimalistisch in vorm & materiaal, en met een maximaal resultaat
  • geïnspireerd door klassieke staalconstructies als in stationshallen etc.

De draagconstructie wordt gevormd door het samenspel van stalen stripmateriaal in combinatie met houten vloerdelen. De open constructie zorgt voor transparantie en elegantie, en prikkelt tegelijkertijd de toeschouwer.

Prijs: op aanvraag