Projecten

Projecten

In dit onderdeel worden een aantal projecten beschreven die omvangrijker zijn dan een enkel product. Het omvat projecten in interieur, maar ook in andere vakgebieden als verspaning, prototyping, tooling, technische ondersteuning voor collega designers etcetera.

retroworks separator

Projecten: dressoir rvs / noten

Mijn klant wilde twee stijlvolle dressoirs met lades voor een kantoor met trainingsruimte in Den Bosch. Als snel bleek het strakke keuken ladesysteem van Ikea als basis te voldoen, maar om het geheel meer cachet te geven zijn de dressoirs voorzien van een 3 meter lang rvs werkblad. Tevens zijn de zijpanelen en tussenruimtes voorzien van rvs plaatwerk om de stijl door te trekken.

retroworks separator

Vintage style wenteltrap

Het enige wat nog miste in hun vers verbouwde boerderij in Brabant was een stijlvolle trap. Ik kreeg de vrije hand, zowel qua stijl als technische oplossing. Want het was niet eenvoudig om met deze maatvoering een fijn beloopbare trap te creëren. Het is een combinatie van een doordraaiende wenteltrap en steektrap geworden, om ook de doorloop naar de achterkamer vrij te houden.

Als inspiratie heb ik de stijl van de gietijzeren franse wenteltrappen gebruikt om tot dit ontwerp te komen. Opgebouwd uit gelaste segmenten, gecombineerd met schroefverbindingen om ook praktisch weer te kunnen opbouwen ter plaatse. Het staal is gespoten in een matte zwarte primer, waardoor het staal door het gebruik zal gaan ‘leven’. De tredes zijn belegd met massief eiken schraaldelen, grof voorgeschuurd en met een blanke twee componentenlak afgewerkt.

In de nis achter de trap komen deze planken ook weer terug.

retroworks separator

Stellingkast RVS met eikenhout.

Er was een wand van ruim 4 meter breedte beschikbaar in de woonkamer, deze wilde de opdrachtgever graag gebruiken voor een stellingkast met allure. Ik kreeg de vrije hand om het geheel te ontwerpen en maken. Ik nam roestvast staal als basis, maar met warm eikenhout als overheersend element. Verder nog vier bijpassende rolkisten op de vloer. Om het geheel niet te klinisch te laten worden, heb ik eiken schaaldelen gebruikt, direct vanaf de houtzagerij. Zonder bekanting, dus met de boomstructuur in het zicht. De rolkisten zijn ook met deze zelfde schaaldelen gemaakt.

retroworks separator

RVS balustrade woonhuis.

Als onderdeel van de modernisering van een woonhuis in Brabant werd de houten balustrade vervangen door een strakke rvs balustrade uit geslepen rechthoekige buis. Zorgvuldig uitgemeten en bevestigd op de bestaande ‘fundatie’ van de houten versie.

retroworks separator

Tooling, engineering, machining.

  • Calibratiegereedschap (verspaning)
  • Buiggereedschappen speciale dunwandige koker, engineering & verspaning
  • Revisie waterpompen, verspaning
  • Aanpassing lagerblokken, engineering & verspaning
retroworks separator

Radiator ombouw systeem winkelinrichting.

Voor een nieuwe winkelinrichting in Eindhoven was er behoefte aan toonruimte voor kleinere accessoires en het onttrekken van het zicht op de vloerradiatoren. In totaal 19 meter etalageruimte is zo opgewaardeerd met modulair gebouwde units, afzonderlijk verstelbaar voor een strakke aansluiting op elkaar. Gemaakt uit vierkant geperforeerd plaatstaal, hoekprofiel. Dit alles gepoedercoat in een passende RAL kleur.